Joka kuuseen kurkottaa...

... Niin todennäköisesti polttaa kätensä jouluvaloihin. Tai sitten jouluvalot polttavat sarveiskalvot tyylittömyydellään, jomminkummin kuitenkin.

Lama! Globaali romahdus! Musta torstai ja vakuudeton laina.
Allekirjoitin sopimuksen pro-continental- tasoisen joukkueen kanssa viime viikolla. Iloa sopimuksesta kesti tasan kaksi epäilyksen sävyttämää päivää, joiden päätteeksi itse Job toi tiedon siitä, että joukkue ei ollut läpäissyt kaikkivaltiaan, pyhin sopimuksin legitimoidun UCI:n auditointia, jolloin sille ei pro-conti- lisenssiä myönnetty. Sopimus raukesi minun osaltani siis siihen, ja varmaan muidenkin, sillä sponsorit tuskin jatkavat, koska sovittua näkyvyyttä ei pystytä ilman mainittua lisenssiä takaamaan.

UCI:n taloudelliset vaatimukset eivät varmasti tulleet joukkueen puuhamiehille yllätyksenä, joten on aiheellista olettaa että slaavilainen tyyppivika iski jälleen. Kleptokraatit, korruption sanansaattajat päihittävät siis minkä tahansa laskimesta johtuvan ongelman jos eivät muulla, niin sitten kieltämällä sen. Entropiaa. Ja this is propaganda!

Tabula rasa sitten. Hattu kouraan ja sisään entisten tarjousten ovista, nöyränä kuin kirkkoon. Ja leuka rinnassa kohti uusia pettymyksiä! Kulmaankäyvin tarjous löytyi, kuin paluu kotiin, lähempää kuin arvaisikaan, lahden takaa. Joukkueen nimi löytyy yläoikealla ymmärtämättömänä virnuilevan, harmaanaamaisen tietämättömän paidasta punaisella kirjailtuna. Joukkueenjohto on kuuleman mukaan uudistunut, samoin kuin suuri osa ajajista.
Vanhat raakit enää kehissä. Huonomminkin tietenkin voisi mennä. Vai...?

5 kommenttia:

Timo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tommi kirjoitti...

Häh? Oliks tää joku kisa?

Vaistomainen liike kirjoitti...

Suurin kilpailu on jättää riittävän älyllinen komentti latinistimme nettipäiväkirjaani. "Mene ja anna kaikkesi, mutta älä itseäsi." Näin kuului suurjuoskija Lasse Virenin viisaus kestävyysjuoksusta. Kun vielä tiedät hetken, jolloin kortit on lyötävä pöytään, olet voittaja. Onnea sopimuksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei nyt ehkä ihan pahalta näytä.. Treeneripuolella varmaan uutta tietämystä löytyy, joko Kuotaa on päästy kokeilemaan?
Ja kansallisuuksia näyttäny tulleen lisää joukkueeseen..

mägironija taitaa olla ihan kuvaava nimitys?

Tommi kirjoitti...

Olet oikeassa, intuitio! Ja sen mukaan kortit pöytään.

Myrskylän poika on paitsi suuri urheilija, myös mitä ilmeisimmin keskivertoa suurempi ajattelija.
Hänen ohjettaan voisi soveltaa muillakin elämän osa-alueilla, ainakin jälkimmäistä virkkeenosaa.

Mitä arkipäiväisempiin asioihin tulee, niin ei, Kuotaa ei ole vielä päästy koettamaan, saatikka sovittamaan. Henkilökohtaiset pyörämitat on tosin toimitettu.

Valmentajapuolella tietämystä löytyy varmasti, kun taas asian voi nähdä niin, että sitä hyvää, ajankohtaisempaan tutkimukseen ja monipuolisempaan näkemykseen perustuvaa valmennusta voi löytyä lähempääkin kuin kaukaa. Holistinen ajattelu ei nimittäin, kokemuksieni mukaan, kuulu oletetun usean, meille ulkolaisen valmentajan sanavarastoon saatikka toimintamallehin. Siksi olenkin enemmän kiinnostunut pyöräilyjoukkueen johtamispuolen näkemyksistä ja toiminnasta, taktisesta osaamisesta ja kokonaisvaltaisesta pyöräilyjoukkueen toiminnan organisoinnista. Huonoja kokemuksia minulla ei henkilökohtaisesti kummastakaan ole, mutta kuten kuuluista lainaus kuuluisalta, Suomen toistaiseksi ainoaan jääkiekon maailmanmestaruuteen valmentaneelta mieheltä kuuluu: " Ännu lite bättre ".

Mitä ajajatyyppiini tulee, niin kutsun itseäni mieluiten suhteellisen monipuoliseksi, joskin mäissä on helpompi erottua edukseen. Mäkimies (kuten vironkielinen ilmaus suomeksi kuulunee) on sitten asia erikseen. Täysin.
Beam me up!